diumenge, 17 d’octubre del 2010

Caceres del Tresor


És un recurs educatiu interactiu a través del qual es proposa LA GRAN PREGUNTA sobre un tema en concret i, tot seguit, més preguntes i pàgines web per guiar com trobar la "gran" solució.

Aquest recurs ens permet adquirir dins l'aula habilitats i procediments sobre les tecnologies de la informació i la comunicació i podem fer-les arribar a les famílies animant-les a participar en les tasques dels petits.

Com diu el seu nom, anem a la caça d'un tresor, és a dir, en busca d'aquell tema que volem descobrir, i sol tenir aquest esquema:

- Capçalera
- Introducció
- Preguntes
- La gran pregunta
- Recursos d’internet

A través d'aquest recurs podem treballar tot allò que els petits volen saber de forma cooperativa i amb la ajuda dels seus familiar, fet que ajudarà a la relació amb els companys i alhora amb els familiars.
Per exemple: podem dividir la classe en 4 grups i decidir que un grup fa el conte o teatre o bé les plantes, el temps...i a partir d'aquí buscar diferents preguntes que, el seu conjunt formi la resposta d'una principal. Un cop acabat el treball, els petits poden representar o explicar allò que han cregut més diverit, interessant, etc.


A més a més, és un recurs que nosaltres podem crear fàcilment amb l'eXeLearning: programa que ja he explicat anteriorment.



Lo que se les dé a los niños, los niños darán a la sociedad.(Karl A. Menninger)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada